De gouden breuken van verandering

Wat wij doen

De gouden breuken van verandering

‘There is a crack in everything, that’s where the gold gets in’

Verandering en tegenslag is van alledag. Je kunt leren hoe dit niet je achterstand, maar je voorsprong kan zijn. Deze manier van kijken kennen ze in Japan als de Kintsugi-filosofie. De Kintsugi-filosofie leert ons dat een gebroken voorwerp, zoals bijvoorbeeld servies, niet weggegooid hoeft te worden. Als je deze scherven met goud lijmt, maken de breuken het voorwerp completer en mooier. Zo is het natuurlijk ook met onszelf. We leren juist van tegenslag, van vallen en opstaan. Het geeft ons nieuwe inzichten en we doen andere ervaringen en vaardigheden op.

In deze sessie gaan we aan de slag met onze eigen gouden breuken van tegenslag en verandering. Iemand die hiervan zelf het levende bewijs is, gaat ons helpen om te kijken hoe we onze eigen tegenslagen en veranderingen met goud kunnen lijmen. Want van wie kunnen we dit nu beter leren dan iemand die de breuken aan den lijve heeft ondervonden en het nu inzet als zijn kracht? You teach best, what you had to learn the most.

We werken via een of meerde impactvolle ontmoetingen aan ons eigen verhaal en trekken ons op aan het verhaal en de gouden breuken uit die onbekende wereld. Niet vanuit een sprekers-perspectief en ver-van-mijn-bed-show, maar vanuit een persoonlijke ontmoeting en verbinding. Zo doen we recht aan elkaars gouden breuken.

Deze sessie duurt een dagdeel of een dag en bij voorkeur bestaat de groep uit niet meer dan 12 personen.