Ooit gedacht

Ons verhaal

Van hoe het ooit begon…

Dit is Ferry

Toen we een keer een stadswandeling maakten met Amsterdam Underground, leidde Ferry ons rond door de buurt waar hij vroeger op straat leefde. Het was een straatleven vol hobbels, butsen en scherven. Maar toen hij ons rondleidde door zijn buurt van vroeger, viel ons iets anders op. Hij zag dingen die wij niet zagen: hij zag dingen op de grond liggen, hij zag hoe mensen uit hun ogen keken, hij kon haarfijn aangeven wie wel en geen drugs op zak had. Ferry kon dingen die wij niet konden. Juist door die onstuimige achtergrond, kon hij dingen beter dan wij. Hij heeft vaardigheden die wij nooit ontwikkeld hebben.

Dit is de corporate wereld

Het is ook onze eigen professionele achtergrond. Een wereld waar op zichzelf niet zoveel mis mee is, maar een aantal dingen misschien wel nét wat beter kunnen. Of in elk geval vollediger. Want natuurlijk barst het er van de talentvolle en capabele personen. Goed opgeleid, met kennis en ervaring, maar toch ontbreekt er iets. Het is ook een wereld met een beperkte variatie in talent, opleiding, kennis en ervaring. Daar doen we ons mee tekort, want de talenten van Ferry worden gemist. En niet alleen die van Ferry.

Dit is een Kintsugi-vaas

Kintsugi is een Japanse kunstfilosofie, waarbij de kunstenaar scherven met goud lijmt. Het gaat er hierin om het gebroken aardewerk zo te herstellen dat de breuken duidelijk in het oog springen. Breuken in een voorwepr maken het namelijk competer en mooier. En ja, de parallel is snel gemaakt. Zo kunnen we natuurlijk ook naar onszelf kijken. Naar elkaar. Naar Ferry. Naar jou. Want breuken in ons leven maken onszelf ook completer en mooier. Juist deze breuken worden je kracht wanneer je ze met goud lijmt. You teach best what you most had to learn

Dit is waar ze elkaar ontmoeten

Dit is waar Ferry, de corporate wereld en de Kintsugi-vaas elkaar ontmoeten. Want hoe mooi zou het zijn als we onszelf in staat stellen om te leren van mensen die hun breuken met goud gelijmd hebben? Er zijn genoeg Ferry’s: ex-gedetineerden, vluchtelingen, voormalig daklozen of mensen met een visuele of auditieve beperking. Elk met eigen, unieke opgedane ervaringen en vaardigheden. Van hen kunnen we veel leren. En dan niet vanuit een afstand tot de arbeidsmarkt of een zielig verhaal, maar vanuit gelijkwaardigheid. Dit helpt ons niet alleen om te leren, maar ook om onze eigen perspectieven te verruimen.

Tot aan….

Hoe wij werken

Wij ontwerpen en faciliteren sessies en programma’s die helpen jouw perspectief te verruimen. We verbinden met het onbekende en dat brengen we dichtbij. In alles wat we doen, staan drie fundamenten centraal: verrassen, verbinden, verruimen. Centraal staat een vaardigheid die jij en je team op de werkvloer direct kunnen toepassen. We steken dit in vanuit een verrassende invalshoek: leren van een persoon die je normaal gesproken niet zo snel tegenkomt, uit een onbekende wereld. En waarvan juíst te leren is. Want het zijn personen die skin in the game hebben gehad. Inmiddels weten we uit ervaring dat de verbinding die tijdens deze ontmoetingen ontstaat perspectieven verruimt. Naar jezelf en naar de ander. De ander die dichtbij je staat én de ander die verder van je weg staat. Met deze nieuwsgierigheid en een verruimd perspectief naar de wereld om je heen kunnen kijken, is van grote waarde. Voor jou als professional én voor jou als persoon.