Wat we doen

Hoe wij verrassen, verbinden en verruimen.

Wij ontwerpen en faciliteren sessies en programma’s die jouw helpen om te leren en tegelijkertijd jouw perspectief te verruimen. Want wij brengen jou hiermee in contact met het onbekende. Bijvoorbeeld de wereld van ex-gedetineerden, vluchtelingen of voormalig daklozen. Om te leren én te verbinden. Zodat jij verder leert kijken dan jouw eigen verhaal lang is. Want als persoon en professional kun je eigenlijk niet zonder. En moet je vooral niet zonder willen. 

De volgende sessies geven een indruk van sessies die we voor andere klanten gedaan hebben.

 

De gouden breuken van verandering

'There is a crack in everything, that's where the gold gets in.'

De Kintsugi-filosofie leert ons dat gebroken servies niet weggegooid hoeft te worden. Maar eigenlijk liever, dat de scherven met goud gelijmd worden. Want de breuken in een voorwerp maken het voorwerp completer en mooier. En zo is het natuurlijk ook met onszelf. Onze eigen breuken van omgaan met verandering en tegenslag. Met vallen en opstaan.

In deze sessie gaan we kijken hoe we breuken met goud kunnen gaan lijmen.
En van wie kunnen we nu beter leren met verandering en tegenslag om te gaan, dan van iemand die de breuken aan den lijve heeft ondervonden? Iemand die er niet zijn achterstand mee heeft opgelopen, maar er juist z'n voorsprong mee heeft opgebouwd. You teach best, what you had to learn the most.

We werken via een of meerde impactvolle ontmoetingen aan ons eigen verhaal en trekken ons op aan het verhaal uit die onbekende wereld. Niet vanuit een sprekers-perspectief en ver-van-mijn-bed-show, maar vanuit een persoonlijke ontmoeting en verbinding. Want alleen dan doen we recht aan elkaars gouden breuken.

De sessie duurt een dagdeel of een dag en bij voorkeur bestaat de groep uit niet meer dan 15 personen.

Het échte gesprek

'En de trainer riep: samen is niet alleen. Maar eenmaal op het veld vergat je dat meteen. We waren zeven.'

Acda en De Munnik zongen het al. En inmiddels zijn we geen zeven meer, maar is er af en toe weinig veranderd. Op het veld gebeuren er soms andere dingen dan we van tevoren gedacht hadden. Of ons voorgenomen en afgesproken hadden. En dan kan er onbegrip ontstaan. Frustratie. En ligt misschien wel de spiraal van het ongezegde op de loer.

In deze sessie gaan we aan de slag met het échte gesprek: zó naar elkaar kijken, dat de ander zich kan onthullen. Hoe doe je dat, hoe blijf je dat doen. We gaat uit onze comfortzone door gesprekken te voeren met personen die écht ver van ons weg staan. En leren om daar met nieuwsgierigheid en begrip naar te kijken. Zodat we dat ook naar de personen kunnen die vlakbij ons staan.

We werken via een aantal theorieën en impactvolle ontmoetingen toe naar een gedeelde visie op jullie vorm van het échte gesprek en zorgen ervoor dat - als je eenmaal weer op het veld staat - je die niet meteen vergeten bent.

De sessie duurt een dagdeel of een dag en bij voorkeur bestaat de groep uit niet meer dan 15 personen.

Hier & nu is daar & dan

'We are what we repeatedly do'.

Je bent wat je doet. In het klein en in het groot. Jouw (onbewust) aangeleerde patronen bepalen voor een belangrijk deel hoe jij beweegt in de interactie met anderen. Persoonlijk en professioneel. En de patronen die jij op kleine schaal laat zien, zijn dezelfde patronen die op grotere schaal vóór jou kunnen werken. Maar ook tegen jou.

In deze sessie gaan we deze eigen patronen leren kennen en ervaren door te kickboksen. Omdat vechtsport bij uitstek de manier is om de natuurlijke patronen en reflexen van onszelf te ervaren. En we doen dit samen met een trainer met een nét wat ander verhaal. Zodat je niet alleen je eigen patronen leert kennen en begrijpen, maar ook die van een ander.

We werken via een ervaringsgerichte interventie toe naar inzicht in eigen patronen en bewustzijn van de patronen van anderen. Om vervolgens voor onszelf te kunnen bepalen welke patronen voor ons werken en tegen ons. En wat we daarmee willen. Niet alleen inzicht, maar ook actie.

De sessie duurt een dagdeel of een dag en bij voorkeur bestaat de groep uit niet meer dan 15 personen.

Maatwerk

'We don't see things as they are. We see them as we are'.

Cognitieve flexibiliteit, perspectivistische lenigheid, situationeel leiderschap...allemaal termen van nu die neerkomen op één simpel ding: kunnen denken buiten jouw eigen kaders, opinies en opvattingen en hierop handelen. Maar zo simpel is dat niet.

De genoemde interventies zijn voorbeelden die jouw en jouw team kunnen helpen om hierin te groeien. Maar er is nog veel meer mogelijk. Ieder mens is anders, ieder team is anders, iedere vraag is anders. We geloven in maatwerk; daarmee doe je recht aan een persoon en team. Tegelijkertijd is er niet altijd tijd en budget om alles op maat te maken. En dat is ook logisch.

Het zijn slechts een aantal voorbeelden van interventies die we voor andere klanten hebben gedaan. We kijken graag samen met jou of dit past. En als datn niet zo is, dan kijken we net zo graag samen met jou wat beter past. Want verrassen, verbinden en verruimen doen we samen.

EEN STUDIO IN BEWEGING

We zijn een studio. En dat zijn we niet voor niets. We vinden het het leukst om continu weer nieuwe sessies en programma's te ontwikkelen. Zolang het maar bijdraagt aan verrassen, verbinden en verruimen. Heb je ideeën? Wil je meer weten? Laat het ons weten en stuur een e-mail naar philip@studionooitgedacht.com